The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Храните, които не бива да топлим в микровълновата

06.12.2017
След загряване в микровълновата яйцата, например, стават токсични, гъбите подуват корема

Безспорно е удобна и почти всеки е свикнал с нея в ежедневието. Микровълновата фурна, обаче, не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте кои са:

Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични.

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.

В момента Честито 19:00 - 23:00
  • Galena & Boris Dali Namerih Te 19:09 в момента
  • Mile Kitic Pije Mi Se 19:05 Предишна
  • Desislava, Djordan Angelite Plachat 18:57 Предишна
  • Litsa Giagkousi Aspitia 18:54 Предишна
  • Vasil Naydenov Telefonna Lyubov 18:50 Предишна
  • Stoja Ne Treba Mi Jivot 18:40 Предишна
  • Ivana Skitam Se 18:37 Предишна
  • Malu Ora Na Gyriseis 18:33 Предишна
  • Mihaela Fileva, VenZy Boykot 18:30 Предишна
  • Maja Suput, Milos Vujanovic Skidaj Se Sa Ljubavi 18:20 Предишна

Програма

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

07:00 - 10:00 Капучино