The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Няма да правят компютърна принцеса Лея

14.01.2017
Филмовата компания Disney и Lucasfilm ще търсят начин да приключат историята на любимата героиня след внезапната смърт на Carrie Fisher
Disney няма да използва дигитално изображение на покойната Carrie Fisher за следващите филми от сагата “Междузвездни войни”. От Lucasfilm потвърдиха, че изобщо не е имало планове актрисата, която почина през декември 2016г., да бъде “възкресена” на екрана като принцеса Лея

Смяташе се, че Disney ще използва съвременните технологии, за да създаде дигитално изображение на любимата героиня, за да може тя да продължи да присъства в сагата. От филмовото студио казаха, че 60-годишната Fisher ще липсва на всички и обещаха да пазят паметта и наследството й във филмовата поредица. 
 
Слуховете, че Disney смята да пресъздаде дигитално образа на Сarrie Fisher като принцеса Лея за предстоящите филми от “Междузвездни войни”, се появиха веднага след внезапната смърт на звездата. Предполагаше се, че ще се използва същата технология, благодарение на която героят на Peter Cushing Moff Tarkin от епизод “Нова надежда” (1977) се появи в “Rogue One: История от Междузвездни войни”, въпреки че Cushing почина още през 1994г. Методът е толкова сложен, че създателите на филма дори са имали подготвен сценарий, в случай, че ефектът се провали. “Rogue One” включва също и кратка поява на младата принцеса Лея. В ролята влиза норвежката актриса Ingvild Deila, върху чието лице е насложен фигитално пресъздаденият образ на Fisher от “Нова надежда”. 

Според информацията преди смъртта си Fisher е завършила снимките на всички сцени за “Междузвездни войни: Епизод VIII”, който се очаква през декември тази година, но героинята й трябваше да играе важна роля и в бъдещите филми от сагата. 

Актрисата беше на 19 години, когато участва в “Нова надежда” през 1977г.  През 2015-а в “Силата се пробужда”, в който действието се развива 30 years след оригиналната трилогия, Fisher се завърна вече като генерал Лея Органа

Предстои двете компании да решат как ще приключи историята на принцеса Лея в сагата, като ще се измени сценарият за "Епизод IX".

Известен случай на подобно дигитално възкресяване е този на актьора Paul Walker от филмовата поредица “Бързи и яростни”. Той изпълняваше главна роля във всички продължения, но загина при автомобилна катастрофа в края на 2013-а година, преди да успее да заснеме всички сцени от предстоящия да излезе на екран “Бързи и яростни 7”. Двамата братя на актьора участваха вместо него, а на лицата им беше компютърно наслагвано изображение на неговото лице. 

Технологията породи и немалко етични противоречия, като някои актьори дори взеха законови мерки тя да не се използва за техните образи след смъртта им. Така например актьорът Robin Williams, който почина през 2014-а, си извоюва забрана за използване на лицето му за комерсиални цели до 2039г. 
В момента ВИП зона 10:00 - 12:00
  • Ricchi E Poveri Che Sara 11:49 в момента
  • Eleni Foureira To Kati 11:38 Предишна
  • Dejan Matic Tvoja Nevera 11:34 Предишна
  • Neli Petkova Edinstveno Moy 11:30 Предишна
  • Giorgos Mazonakis Fevgo Gia Mena 11:22 Предишна
  • Dimana Bez Men Ne Mojesh 11:17 Предишна
  • Stoja Ne Treba Mi Jivot 11:14 Предишна
  • Konstantin Dokato Sarceto Bie 11:10 Предишна
  • Alvaro Soler Animal 11:04 Предишна
  • Sara Reljic Cak I 10:58 Предишна

Програма

10:00 - 12:00 ВИП зона

10:00 - 11:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни