The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Вълшебният лимон - необходим във всеки дом

22.05.2016
Заложете именно на лимоните както за ароматизиране на помещенията, така и за поддържане на добро здраве, чрез вътрешен прием

Ползите от лимона съвсем не се ограничават до неговия вкус и умението му да подсилва аромата на любимите ни ястия.

Освен че е много вкусен, лимонът притежава и неоспорими диетични качества. На първо място той е най-богатият на витамин С цитрусов плод и е достатъчен сокът от един-единствен лимон, за да покрием дневната си нужда от този витамин.

Високото съдържание на витамини от група В пък улеснява усвояването на захарите от организма, предпазва от сърдечносъдови заболявания и подпомага психичното равновесие. Допълнително флавоноидите и лимоноидите, на които лимоните са богати, засилват имунната ни система.

Фосфор, мед, магнезий, желязо… – лимонът не само съдържа и много минерали, но те и се абсорбират бързо и лесно от организма ни, когато са приети чрез този плод. Би било жалко обаче да се задоволим само с неговите хранителни качества – лимонът притежава и чудесни целебни свойства…

Лимонът е отличен естествен ароматизатор. Ето как жилището ни ще ухае на свежест с помощта на цитрусовия плод:

Един лимон се разрязва на няколко части, поставя се в чиния близо до леглото вечер. Резултатът е поразителен - на сутринта лимонът ще е разнесъл уникалния си аромат в цялата стая, което е причина да се чувстваме отпочинали, пълни с енергия и в перфектна форма. Той ще дезинфекцира буквално пространството и ще убие всички микроби, благодарение на мощното си антибактериално действие.

Лимоновият сок помага за изчистване на непотребни хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове, което поддържа пикочните пътища здрави. Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобряване еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Когато тялото е дехидратирано или дълбоко обезводнено, то не може да функционира правилно, което води до токсични натрупвания, а оттам до запек, стрес и други негативни отражения за организма.
Надбъбречните жлези отделят важни хормони, включително и алдостерон. Алдостеронът е хормон, който регулира нивото на водата и концентрацията на минерали в тялото, като по този начин помага да сме хидратирани през цялото денонощие.

Ето защо, е препоръчително да заложим именно на лимоните както за ароматизиране на помещенията, за убиване на бактериите, за почистване на повърхностите, за поддържане на добро здраве, чрез вътрешен прием.

/М.Е./

В момента Усмивки с Деси 15:00 - 18:00
  • Katy Perry Chained To The Rhythm 16:05 в момента
  • Giannis Ploutarxos Min Stamatas Na M'Agapas 15:59 Предишна
  • Nelina Kod Cherveno 15:54 Предишна
  • Dragana Mirkovic Placi Zemljo 15:51 Предишна
  • Whitney Houston Didn't We Almost Have It All 15:46 Предишна
  • Konstantinos Koufos Kentro Dierxomenon 15:37 Предишна
  • Maksim Nazdrave 15:34 Предишна
  • Georg Smiljic Ledena 15:29 Предишна
  • Krisko Bazooka 15:26 Предишна
  • Giannis Vardis Pare Me 15:17 Предишна

Програма

12:00 - 15:00 Честито

15:00 - 18:00 Усмивки с Деси

18:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито

23:00 - 00:00 Най-добрият микс от песни