The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Вълшебният лимон - необходим във всеки дом

22.05.2016
Заложете именно на лимоните както за ароматизиране на помещенията, така и за поддържане на добро здраве, чрез вътрешен прием

Ползите от лимона съвсем не се ограничават до неговия вкус и умението му да подсилва аромата на любимите ни ястия.

Освен че е много вкусен, лимонът притежава и неоспорими диетични качества. На първо място той е най-богатият на витамин С цитрусов плод и е достатъчен сокът от един-единствен лимон, за да покрием дневната си нужда от този витамин.

Високото съдържание на витамини от група В пък улеснява усвояването на захарите от организма, предпазва от сърдечносъдови заболявания и подпомага психичното равновесие. Допълнително флавоноидите и лимоноидите, на които лимоните са богати, засилват имунната ни система.

Фосфор, мед, магнезий, желязо… – лимонът не само съдържа и много минерали, но те и се абсорбират бързо и лесно от организма ни, когато са приети чрез този плод. Би било жалко обаче да се задоволим само с неговите хранителни качества – лимонът притежава и чудесни целебни свойства…

Лимонът е отличен естествен ароматизатор. Ето как жилището ни ще ухае на свежест с помощта на цитрусовия плод:

Един лимон се разрязва на няколко части, поставя се в чиния близо до леглото вечер. Резултатът е поразителен - на сутринта лимонът ще е разнесъл уникалния си аромат в цялата стая, което е причина да се чувстваме отпочинали, пълни с енергия и в перфектна форма. Той ще дезинфекцира буквално пространството и ще убие всички микроби, благодарение на мощното си антибактериално действие.

Лимоновият сок помага за изчистване на непотребни хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове, което поддържа пикочните пътища здрави. Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобряване еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Когато тялото е дехидратирано или дълбоко обезводнено, то не може да функционира правилно, което води до токсични натрупвания, а оттам до запек, стрес и други негативни отражения за организма.
Надбъбречните жлези отделят важни хормони, включително и алдостерон. Алдостеронът е хормон, който регулира нивото на водата и концентрацията на минерали в тялото, като по този начин помага да сме хидратирани през цялото денонощие.

Ето защо, е препоръчително да заложим именно на лимоните както за ароматизиране на помещенията, за убиване на бактериите, за почистване на повърхностите, за поддържане на добро здраве, чрез вътрешен прием.

/М.Е./

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 07:00
  • Karizma Minavash Prez Men 06:45 в момента
  • Lepa Brena Ljubav Nova 06:40 Предишна
  • Maria Cherveniya Karton 06:38 Предишна
  • Villy Razi Emena Vrikes 06:34 Предишна
  • Andrea Hayde Opa 06:30 Предишна
  • Katarina Didanovic Pucam U Srce 06:27 Предишна
  • Gery Nikol 06:24 Предишна
  • Ifigenia Proti Agapi 06:21 Предишна
  • Toni Dacheva Za Dve Minuti 06:17 Предишна
  • Viki Miljkovic Rdjendan 06:15 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Най-добрият микс от песни

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

07:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито