Започна пролетното почистване на София 26 април, 2021

Започна пролетното почистване на София
social Снимка: pixabay.com

Столичната община организира традиционното си Пролетно почистване. Поради ограниченията на пандемията от коронавирус, мероприятията ще се проведат на два етапа, като първия е без участието на граждани.

Първият етап започна днес и ще продължи до 30 април. Ще се почистват нерегламентирани сметища. Фирми-спонсори с техника ще съберат и транспортират до депо "Враждебна" строителни и смесени отпадъци от общинска територия.

Създава се организация, след почистване на нерегламентираните сметища, терените да бъдат облагородени, а достъпа до тях да бъде прекъснат, като целта е да се предотврати повторно замърсяване.

Вторият етап е от 17 май до 23 май и ще премине под мотото "Да подготвим градът ни за лятото". Предвижда се почистване на паркове, градинки и крайградски пространства.

От инспектората изразяват надежда през този етап да могат да се включат, както всяка година граждани, фирми и организации.

Столичният инспекторат ще подпомогне с консумативи и логистика всяка гражданска инициатива по почистване на градинки и околни пространства.

При необходимост, заявки може да бъдат отправяни към районните инспекторати и на тел. 987 5555.

Хороскоп Виж всички

Нотификация