Радостина Николова с дебютен албум и покана от Шкумбата 02 ноември, 2022

Радостина Николова с дебютен албум и покана от Шкумбата
Снимка: Diapason Records

"Силно вълнение и сбъдната мечта е да държа в ръцете си дебютния ми албум" - каза младата и талантлива изпълнителка Радостина Николова.

От малка е научена да обича, уважава и предава българските народни традиции, затова да развива таланта си във фолклорна насока е толкова естествен и желан от нея.

Тя е част от каталога на Диапазон Рекърдс.

Албумът, който представи в студиото на радио Веселина,  носи името на едноименната композиция от Пирин Фолк 2021 г. Тогава в конкурса за авторска песен Радостина взе втора награда на фестивалното жури.

В албума си Радостина представя 15 песни, изпълнени със завидно майсторство. Дискът съдържа 5 авторски песни за любовта, веселието и магията на българката, 5 хороводни песни, олицетворяващи буйния темперамент, хумора и разнообразието на шопската песен и 5 македонски песни за майчината любов, родината и хубостта на момата.

Новият ѝ видеоклип към „Ей, хоро“ е по режисура на Ненчо Касъмов. Песента е авторска, дело на композитора Светослав Лобошки и текст на Христина Димова.

Радостина Николова получи лична покана от Димитър Туджаров - Шкумбата да бъде част от концерта му “Шкумбата в Луд за отвързване” на 27 октомври.

Хороскоп Виж всички

Нотификация