Графа и „Мистерията на българските гласове“ съчетават традиция и съвремие във „Вековна гора" 07 март, 2023

Графа и „Мистерията на българските гласове“ съчетават традиция и съвремие във „Вековна гора
Снимка: facebook/Grafa.Official

С новият си сингъл „Вековна гора", Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разгръща целия си творчески потенциал и новаторски усет.

За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор "Мистерията на българските гласове".

Във „Вековна гора" Влади Ампов комбинира неравноделен ритъм и електронни звуци, както и семпли с традиционни инструменти - гайда, дудук. Той е автор на музиката, текста, аранжимента и вокалните хорови линии на песента. Сам записва всички китарни и синтезаторни партии, а неочакваната колаборация с легендарния ни хор създава усещането за полет, безвремие и красота. 

"Избрах да остана тук, да творя тук, да мечтая тук, да създам семейство тук, защото обичам страната си! – искрено споделя един от най-добрите български певци и допълва - Благодарен съм, че се докоснах до таланта и професионализма на диригента Дора Христова и Мистерията на българските гласове."

Снимка: Monte Music Ltd.

За пръв път в България се създава и видеоклип с образи, генерирани от изкуствен интелект. Те са около 700 на брой. Колаборацията на традиции и новости е изключително интересна, а видеото буквално пренася в друга реалност. 

"Вековна гора" ще бъде част от новия албум на Графа, който ще носи същото име и ще излезе през месец май.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация