Богата културна програма организира Община Враца през август 01 август, 2024

Богата културна програма организира Община Враца през август
Снимка: Фейсбук/Община Враца

Целият август ще е изпъстрен с много интересни събития във Враца -  тематични дни, детски забавления, кино на открито и неон парти.

По традиция в петък и събота /2-3 август/ след 21:30 часа на водното огледало ще се проведе аудио-визуален спектакъл, представящ природата, културно-историческото наследство и събитията във Враца.  

Две прожекции ще има на лятното кино в парк ‚Дъбника“ . На 2 август ще се излъчи филмът – „Семейството на голямата стъпка“, а на 3 август - „Аферата Пикасо“. 

След големия интерес към неоновото парти в квартал „Дъбника“, екипът на Младежки център - Враца / Youth Center - Vratsa организира второ издание, което ще се проведе на „Плажът“ (при моста за с. Згориград). Плажното парти ще стартира на 3 август от 22:00 часа, а специално участие в него ще вземе един от любимите диджей на младежите – DJ BABS.

На 10 август ще се организира Ден на младежта. Програмата включва стъндъп комедия и концерти на младежки групи в парка в пространството зад паметника на Христо Ботев. На 17 август ще е второто издание на Фестивала на водните забавления, като ще има нови игри. 

Акцентът на лятната програма ще е на 24 август, когато целият ден ще е посветен на Италия и Buongiorno Vratsa ще превърне града в сцена на италианската музика, филми,  култура, а италиански шеф готвачи ще демонстрират най-доброто от кулинарията на Апенините. Предвижда се целодневен футболен турнир с представителни отбори на Милано, Рим, Неапол и др.  

На 25 август, вечерта, в парка на стадиона ще започне поредното издание на „Врачански теферич“. Ще има детски спортни игри, с повечето от които са се забавлявали децата от миналия век, като скачане на въже, на ластик, народна топка, включени са и игри със състезателен характер, като от Общината са подготвени много награди и томболи.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация