Започва акция за събиране на книги за училища и читалища 30 август, 2024

Започва акция за събиране на книги за училища и читалища
Снимка: facebook/regionalna.biblioteka.silistra

Инициативата „Акция книгодарител“ стартира днес с цел попълване на читалищни и училищни библиотеки с нови книги от последните 10-15 години. 

Организаторите на иницативата посочват, че читалищата в малките населени места трудно могат да си позволят новоиздадена детска, юношеска, художествена и научно-популярна литература. От помощ се нуждаят и ред училищни библиотеки, които се стремят да възпитават интерес към четенето и в същото време да осигуряват нужната за учебния процес литература.

Кампанията ще продължи до 22 септември в различни градове на страната, където ще работят по график събирателни пунктове за книжни дарения от граждани

Такива пунктове ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Перник, Нови Искър, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ловеч.

От екипа на „Акция книгодарител“ призовават:

„Сигурни сме, че всеки запален читател има в личната си колекция заглавия, които няма да бъдат препрочетени, а много родители складират някъде из къщи христоматии, помагала и задължителни заглавия от предишни учебни години, за да отворят място за нови. Вместо да събират прах в личните ни библиотеки, такива издания могат да са от полза на други, които не могат да си позволят покупката им“. 

Събраните книги ще бъдат предадени в полза на 20 нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки до 10 октомври. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация