Враца подготвя есенен кът на плодородието 15 октомври, 2024

Враца подготвя есенен кът на плодородието
Снимка: pxhere.com

Във врачанското село Мраморен отвори безплатен магазин за дрехи, чанти и обувки. Всеки може да си вземе това, което си хареса, без да плати. Може да  остави и дрехи, които не му трябват.

Такъв магазин беше открит в началото на годината и в монтанското село Стубел. 

Сега жителите на Мраморен доброволно ремонтирали помещението в сградата, в която се помещава кметството, здравната служба, пощата и читалището. Поставили рафтове и от старата телефонна кабинка направили пробна. А надписа на магазина гласи:

 „Ако имате нужда от нещо, си вземете. Ако имате нещо в повече – оставете!“. 

Във Враца - местната администрация подготвя есенен кът на плодородието. Една от целите е да се даде възможност на децата да видят и да се докоснат до част от това, което предлага есента като плодове и зеленчуци, както и до уреди, които нашите предци са употребявали по това време на годината. 

Жителите на общината могат да се включат в създаването на есенния кът, като донасат и оставят в него и други зеленчуци или плодове. Ще бъде поставена и табела с надпис:

„Ако си гладен - си вземи, ако ти хареса – донеси!“. 

Тематичната украса по повод различни празници на централния площад „Христо Ботев“ във Враца се организира от няколко години. От началото на 2024 г. украсата вече е постоянна, а когато няма празник, е свързана със сезона.

За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!  

Хороскоп Виж всички

Нотификация