Ямболски ученици приготвят баница по оригинална местна рецепта 26 октомври, 2023

Ямболски ученици приготвят баница по оригинална местна рецепта
Снимка: pixabay

Био брашна, безорно отгледани зеленчуци, мед, сирена, млечни продукти, олио,  вино и мед представят фермери от Ямболско в юбилейното изложение „ДА на ямболските продукти!“.

Фермерското събитие започва в 10.00 часа на пл. „Освобождение“ – пред Безистена (южна страна). Събитието се организира от местната фондация „Ямбол – вкус и традиции“  в сътрудничество с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата. 

Неправителствената организация си е поставила за цел да помогне на ямболските производители да достигат директно до местните потребители.  Задължително условие за участие в изложението, което се провежда всеки последен четвъртък от месеца, е производството на предлаганата продукция да се осъществява на територията на област Ямбол.

Организаторите на събитието подготвят тържествена програма по случай първата годишнина на областното изложение. В празника ще се включи местната танцова трупа „Радост“, а ученици от ямболската гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ ще приготвят баница и други специалитети по регионални рецепти. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация