Бургас осигурява нови велосипеди и открива сезона на остров Света Анастасия 09 април, 2024

Бургас осигурява нови велосипеди и открива сезона на остров Света Анастасия
Снимка: Община Бургас

Първите 100 нови електрически велосипеда вече са на разположение на бургазлии и гости на града. 

За удобство на велосипедистите, те са разположени на ключови точки в различни части на Бургас. В Морската градина има 4 вело станции за наемане на електрически велосипеди, които се намират до КЦ „Морско казино“, Флората, зад Графична база и до х-л „Приморец“. Останалите пунктове са в парка на ж.к. „Славейков“ до бул. „Тракия“, в ж.к. „Зорница“ /Двете брези/, пред Младежкия културен център, жп гарата и скейт парка в ж.к. „Изгрев“.

Наемането на електрически велосипед ще става чрез мобилното приложение „Burgas Bikes“. Платформата Smart Burgas, позната от години на бургазлии, е обновена и предлага още удобства за гражданите и гостите на града. 

Колелата са направени от олекотена алуминиева конструкция, което ги прави изключително лесни за каране, а освен като електрически, могат да бъдат ползвани и механично чрез въртене на педали.

Сезонът на остров Света Анастасия ще бъде открит на  4 май (събота) с Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него ще има музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво. На самия Великден ще се извършват и редовни курсове до Остров Света Анастасия през деня. А на 6 май - Гергьовден, ще бъде отслужен празничен водосвет. 

Тази година туристическият комплекс навършва 10 години от откриването си като любима дестинация и събитийният календар ще бъде динамичен до края на август. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация