Конкурс търси туристическо лого за „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“ 13 май, 2024

Конкурс търси туристическо лого за „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“
Снимка: Фейсбук/Община Сливен

Община Сливен обяви конкурс за туристическо лого на града. Слоганът е „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“.

Конкурсът за нов графичен знак на туризма  е открит и в него могат да участват български и чуждестранни физически и юридически лица и техни обединения. Ако участникът е дете, проектът трябва да бъде изпратен с участието на родителите или настойниците. Проектите ще се приемат до 31 май 2024 г. 

В Сливен официално бе открита реставрираната къща-музей на Хаджи Димитър.

Ремонтът е част от интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в община Сливен. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на Сливен през последните години за паметниците на културата, откакто ги управлява Общината. В къщата-музей, която включва две основни сгради - родната къща на Хаджи Димитър и Ханът, е извършен цялостен ремонт на покривите. Обработени са дървените елементи. Благоустроено е дворното пространство. Обособени са нови помещения за работа с деца. Доставена е също така модерна и иновативна за страната и региона презентационна техника, която съществено ще подобри възможностите за изграждане на музейните експозиции, интеракциите с посетителите и показването на историческото наследство. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация