Библиотеката във Враца отбелязва юбилей с "Дни на отворени врати“ 14 май, 2024

Библиотеката във Враца отбелязва юбилей с
Снимка: pxhere.com

Търсене на скрити книги, среща с български автор и начало на кампания по повод 70-годишния юбилей на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца са част от инициативата „Дни на отворени врати“, която започна в културната институция.

Инициативата ще продължи до 18 май и ще се проведе  в рамките на 18-та Национална библиотечна седмица, чиято тема тази година е „Библиотеките - по нужни от всякога”.  

През всеки един от дните са предвидени различни инициативи. В тийн-залата днес ще бъде обявена инициативата „Изпрати ни картичка“, посветена на 70-годишнината на врачанската библиотека. 

На 15 май в читалището в град Криводол ще бъде представен сборникът „Трапеза и традиции – храни и напитки от Северозападна България“.

На 16 май  ще бъдат връчени годишните библиотечни награди за област Враца и ще има среща с писателката Теодора Димова.

На 18 май започва турът на „книгодарите“ като част от Националната кампания „Зелено четене“. Участниците ще търсят скрити на знакови места в центъра на Враца книги, а след като ги открият, новите им притежатели трябва да публикуват във Фейсбук групата на кампанията снимка на книгата, като отбелязват #книгодар. Кампанията има за цел да популяризира четенето на обществени места и сред природата, както и четенето на съвременна българска литература. Инициативата е дарителска, в нея български издателства и любими български автори лично даряват свои книги, които читателите откриват на емблематични места в града. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация