Русе приема "Уикенд туризъм" и фестивал с много атракции и анимации 16 май, 2024

Русе приема
Снимка: Община Русе

Русенската опера обяви кампания за набиране на стари и непотребни куфари. Те ще бъдат използвани в балетния спектакъл "Пожар", който ще бъде представен премиерно на 7 юни. Спектакълът  е вдъхновен от инцидента в Русенската опера преди четири години, когато при пожар изгоря нейният покрив, което остави без сцена артистите.

От днес до 18 май в сградата на Доходното здание ще се проведе 19-то издание на Туристическото изложение "Уикенд туризъм". За поредна година в Русе ще се съберат професионалисти от туристическия бранш и всички съпътстващи го представители на бизнеси, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации. 

Русенци и гостите на града ще имат възможността да се насладят и на 16-ото издание на Фестивала на туристическите анимации, който ще се състои в Централната градина и на Ларгото пред Операта. Двете емблематични събития са организирани от  Община Русе и ОП "Русе арт" с подкрепата на Министерството на туризма. 

Програмата включва традиционната кулинарна демонстрация с Иван Звездев, международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца и тридневна концертна програма. Над централния площад отново ще се издигне атрактивен цветен балон с горещ въздух. 

Община Русе и „Общински транспорт Русе“ осигуряват на русенци и гостите на града допълнителни курсове на обществения транспорт за дните 16, 17 и 18 май. Извънредните курсове ще се извършват по тролейбусни линии с номера 2, 27 и 29.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация