Блясъкът на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде възстановен 16 май, 2024

Блясъкът на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде възстановен
Снимка: unsplash.com

Блясъкът на един от най-големите и известни символи на Варна – Фестивалният и конгресен център, ще бъде възстановен. Това стана ясно на пресконференция, която двете дами дадоха днес във Варна.

Нов екип, нови идеи

Първото нещо, с което ще се заеме новия ръководен екип, е изчистването и излъскването на фасадата. Вече е договорено и постигнато 20 процентно увеличение на трудовите възнаграждения на работещите в комплекса.

Разработва се 5 годишен план за работа, както на НДК-София, така и на клона във Варна. Целта е да се предлагат в пакет, така че световни звезди да идват и в столицата, и край морето. Разработва се и богата културна програма за следващата година.

Сред целите са и възраждане на конгресната дейност. Ще се акцентира върху работа с млади хора – арт школи, работилнички и пр.

В момента се водят преговори със световен специалист от Австрия, който да помогне за подобряване на акустиката и на двете големи зали – в София и във Варна.

Сред най-належащите задачи са среща с наемателите в комплекса, както и за постепенното премахване на рекламните билбордове по фасадата на сградата.

История на Фестивалния и конгресен център

Фестивалният и конгресен център е открит на 16 юни 1986 г. Автор на сградата е арх. Косьо Христов. Първоначално той е наречен "Фестивален комплекс Людмила Живкова“ и е филиал на Народния дворец на културата (НДК, след 1990 г. Национален дворец на културата), изграден в София по нейна инициатива през 1981 г. и също първоначално носител на нейното име.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация