Обявиха Банско за карнавален град 20 май, 2024

Обявиха Банско за карнавален град
Снимка: Община Банско

Федерацията на европейските карнавални градове одобри с пълно единодушие кандидатурата на Банско за членство в организацията.

Федерацията обединява карнавални градове и фестивални организации от 37 държави.

Банско заслужи това не само заради безспорните си предимства като един от най-популярните целогодишни туристически центрове в Югоизточна Европа, но и като организатор и домакин на многобройни и престижни културни и спортни събития.

Особено силно бе участието на банскалии на тазгодишното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник.

Банско ще продължи да провежда празненства, отразяващи автентичната културна идентичност на региона и след приема във Федерацията, а културният и спортен календар на общината ще става още по-богат и интересен.

И още една добра новина за жителите и гостите на града - спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това стана възможно след като Община Банско успя да се нареди между 47-те общини получили одобрение за финансиране по проект „Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация