Започна зацветяването на емблематичната Ваза в Русе 20 май, 2024

Започна зацветяването на емблематичната Ваза в Русе
Снимка: Община Русе

Започна зацветяването на емблематичната Ваза в Парка на младежта. За целта ще бъдат използвани над 35 000 килимни цветя, а крайният резултат ще е истински рай за очите.

В края на миналата седмица специалисти по озеленяване подготвиха основата, а сега килим от зелени и червени алтернантерии, тъмночервени ирезине, бели цинерарии и червено-оранжева кана ще превърне Вазата в истински шедьовър.

"Очакваме цветната конструкция да бъде готова за 24 май", споделят от ОП „Паркстрой“. "При неблагоприятни метеорологични условия, завършването й може да бъде отложено до началото на другата седмица."

Освен Вазата, през този месец ще бъдат подменени и цветята в алеите на парка с летни сезонни видове - антиринум, бегония, петуния, кана, газания, тагетес, цинерария, алтернантерии, ирезине и др.

Вазата е емблематичен символ на Русе, създаден в средата на 50-те години на миналия век. Височината й е 3,40 м, а в най-широката си част обиколката й достига 7 м. Предстои и пълното й възстановяване, както и на поливната система в цветните лехи.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация