Парк в Троян ще бъде осветен и обновен с нови пейки, маси и сцена с купол 21 май, 2024

 Парк в Троян ще бъде осветен и обновен с нови пейки, маси и сцена с купол
Снимка: Община Троян

Парковото пространство в градинката при Националното училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев" в Троян ще бъде напълно обновено с нова паркова мебел и осветление.

Строително-монтажните работи са финансирани от Държавен фонд „Земеделие“. Срокът за обновяване на парка е 200 календарни дни. 

Предвидено е ново оборудване – ще има дъгообразни пейки, кръгли маси, паркова мебел тип „шезлонг“. Настоящата алейна мрежа ще се запази, предвидено е поставяне на нови бордюри и нов асфалт. Проектирани са няколко изцяло нови елемента – полукръгла сцена с куполен покрив, с амфитеатрални места за сядане, кът с чешма.

И тъй като в момента в парка няма осветление, в проекта са предвидени стълбове с осветителни тела по основните алеи и кътове, както и декоративно осветление по цялата дължина на подпорната стена. 

А до края на месец юли са планирани летни дейности за децата на Троян. Предвидени са по възможност дейности на открито като четене, спортни и забавни игри, приложни изкуства, екскурзии, посещения на културни институции, разходки, плуване, рисуване, оригами, танци, детска театрална школа и др. Част от читалищата също ще предлагат инициативи, свързани с лятно четене, образователни игри, творчески ателиета и др. Спортните клубове ще провеждат тренировъчните си занимания по график със своите състезатели.

Изготвен е график за лятното спиране дейността на детските градини в община Троян. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация