Уникално дрон шоу и четири мащабни проекта планира Община Плевен 29 май, 2024

Уникално дрон шоу и четири мащабни проекта планира Община Плевен
Снимка: Община Плевен

Четири мащабни проекта, които плевенчани очакват от години да се случат, вече са в ход и ще бъдат изпълнени до три години.

Община Плевен получи собствеността върху имот - частна държавна собственост, за изграждане на приют за безстопанствени животни. Очаква се да започне преустройството на бившата ветеринарна клиника на ул. "Д-р Г. М. Димитров". С изграждането на приюта ще се предотврати свободното придвижване на безстопанствени кучета на територията на града. 

Вторият дългоочакван проект е изграждането на многофункционалната спортна зала. Тя е с капацитет от 3 200 души с 358 паркоместа. 

Третият важен проект е за ремонта на стадион „Плевен“. В момента по него е изготвен идеен проект, като първоначалният вариант е бил преработен и допълнен с лекоатлетическа писта.

Община Плевен има уверение за пълно съдействие от страна на държавата и по четвъртия основен за града инфраструктурен проект - реконструкция на кръговото кръстовище за квартал „Сторгозия“. За обекта е готов идейният проект.

А отложеното заради неблагоприятни метеорологични условия дрон шоу, което бе част от програмата за Празника на града - 15 май, ще се проведе на 1 юни от 21.30 часа на пл. „Възраждане“. В уникалния светлинен спектакъл ще се включат 60 дрона. Те ще пресъздадат в небето над града емблематични за Плевен и България фигури.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация