Летният сезон на Витоша стартира на 1 юни 01 юни, 2024

Летният сезон на Витоша стартира на 1 юни
Снимка: facebook/vitoshaski

С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон на Витоша

По случай Деня на детето, на долната станция на Витошко лале 1 от 10:00 часа е подготвена интересна развлекателна програма за децата, която включва търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден.

Всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, от 9:00 до 16:30 часа за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ Витошко лале 1 и ПВЛ Витошко лале 2. С помощта на лифтовете се достига бързо и лесно до изходните точки на множество пешеходни и вело маршрути из цялата планина.

Едно от очакваните събития за сезона е отварянето на трасето за спускане „Лалето“, което от 1 юни ще предложи много адреналин и емоции за по-напредналите планински колоездачи. 

В края на септември Витоша за първи път ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене, част от календара на Международния Колоездачен Съюз и носещо точки за световната ранглиста.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация