За първи път на финала на "Zvezde Granda" има българин 02 юни, 2024

За първи път на финала на
Снимка: Facebook/Yani

Перничанинът Янко Янев -Яни е на финал на най-престижното балканско музикално шоу "Zvezde Granda". За първи път българин участва в популярното шоу и пише история, преминавайки успешно през 13 кръга и класирайки се за финала.

26-годишният Яни спечели полуфиналната битка срещу Деян Дачевич от Чайниче, Босна и Херцеговина. Двамата имаха честта да открият полуфиналната вечер. Нашето момче изпълни две песни - първата беше на неговия кумир Шабан Шаулич "Jednu noc si drugom dala", след което взриви публиката в залата, пеейки обичаната песен на Шериф Конявич "Gde je sad". След първите си изпълнения журито даде подкрепа и за двамата, което наложи победител да се определи на бараж с акапелно пеене. 

Яни отново заложи на песен на Шабан Шаулич "Zivot me vodi sudjenoj zeni" и успя да победи с 4 на 2 гласа, което му осигури място на финала. За Яни дадоха гласа си Ана Бекута, Вики Милкович, Драган Стойкович Босанац и Цеца Ражнатович, другите двама - Джордже Давид и Александър Милич гласуваха за Деян Дачевич. 

Пернишкият Шабан Шаулич, както наричат Яни, не сдържа емоциите си и се разплака, когато разбра, че отива на финал. 

Първата, която поздрави Яни беше популярната сръбска певица Снежана Джуришич, която е негов ментор в шоуто: 

"Браво, Янко! Наистина си го заслужи!", каза Джуришич под аплодисментите на публиката.

Ето какво казаха още Снежана Джуришич, както и Мария Шерифович, която беше ментор на опонента на Яни - Деян.

"Полуфиналите започнаха по възможно най-добрия начин. Фантастични момчета, Янко, да си чужденец в чужда държава... Въпреки че си станал наш, честито. Деян, ти беше най-добрият в точния момент и те поздравявам за това, браво момчета", бяха думите на Шерифович.

"Радвам се за Янко, който беше трудолюбив през цялото време, че е първият финалист" – добави Снежана.

Най-известният перничанин в Сърбия написа в социалните мрежи: 

„Скъпи приятели, с огромна гордост ви съобщавам, че съм първия финалист в Zvezde Granda! Извървях целия този път с огромната подкрепа на жената до мен, Lubomir Vladimirov, Alexandra Diapason и всички вас! Благодаря и на Владислав Въцов за всичките клипове! Много много ви благодаря за цялата подкрепа! Направих всичко възможно, но за жалост България няма да гласува на финала!😕 Въпреки това ще споделя в близките дни повече информация около гласуването на 8-ми юни!

Големият финал в "Zvezde Granda" e следващата събота на 8 юни. 

Това не е първото участие на Яни в мащабното музикално шоу. Преди 2 години той стига до 2-ри кръг, когато заради  заболяване от коронавирус се налага да спре участието си. 
Яни признава, че обожава сръбската музика от малък, а неговия идол е легендата на сръбската музика Шабан Шаулич. Като дете Яни ходи на уроци при голямата народна певица Гуна Иванова. 

Екипът на радио Веселина - най-добрият микс от песни пожелава успех на Яни на 8 юни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация