Ели Скорчева посади дърво и откри своя звезда в Алеята на златните липи в Стара Загора 03 юни, 2024

Ели Скорчева посади дърво и откри своя звезда в Алеята на златните липи в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Голямата актриса на България Ели Скорчева посади свое липово дръвче в Алеята на златните липи в Стара Загора. Заедно с това тя откри и своя звезда с името си и с годината, в която получи наградата „Златна липа“ за цялостен принос в киното от едноименния фестивал за ново европейско кино – 2024. 

Ели Скорчева получи специалната награда на официалната церемония по откриване на кинофестивала в Стара Загора. Миналата година актрисата спечели наградата „Кристален глобус“ в Карлови Вари за най-добър филм с „Уроците на Брага“  на режисьора Стефан Командарев, както и наградата за най-добра женска роля.

11-ото издание на Международния филмов фестивал за ново европейско кино "Златната липа" продължава до 5 юни. Ще бъдат показани 50 ленти от 18 държави, сред които филми на режисьорите Нури Билге Джейлан, Роман Полански и Франсоа Озон. Ще бъдат представени и 18 нови български филма.

Селектираните филми се оценяват от жури с международно участие. Входът за прожекциите от програмата на "Златната липа" е безплатен благодарение на партньорството и подкрепата на Община Стара Загора. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация