Откъде да започна промяната? 03 юни, 2024

Откъде да започна промяната?

Дълголетие

Снимка:

Тайната на дълголетието е разкрита! В „Доктор здраве с Мария“ говори „жената – чудо“ Емилия Белчева – професионален експерт по здравословен начин на живот и основател на "Здравна академия Белчеви" – SEMMA.

"Мисията ми е да помогна на хората да бъдат по-здрави, да удължа живота им и да подобря гените за идните поколения. Аз самата чух: „няма да можеш да имаш деца“ - диагноза, която отказах да приема. Коригирах навици, хранене, стойка и днес имам две прекрасни дъщери. Децата са нашето бъдеще и си заслужава да дадем най-доброто от себе си за техния старт в живота, а именно гените, които им предаваме!"

"Всеки ден срещам хора, които не знаят от къде да започнат промяната. Искат да изгладят бръчки, но не осъзнават, че назолабиалните бръчки са причинени от възпаление в дебело черво. Искат да премахнат гневна бръчка и тъмни кръгове и използват какво ли не, но не обръщат внимание на претоварения си черен дроб. Виждат сутрин в огледалото торбички под очите, слагат пачове, за да ги изгладят, но не увеличават водата, която пият, нито обръщат внимание на паднало рамо, чупка в кръста или на ниво плешки, които причиняват изместване на бъбреците и предизвикват отоците. Искат да махнат фините бръчици под очите (пачият крак), но забравят, че това е начин на тялото да ни каже, че колагена вътре в нас е крехък и ронлив. Това е показателно да спрем сладкото, което го разпада и да увеличим водата, която ни липсва и го прави ронлив."

Добре е да увеличим протеина в менюто си или да проверим как е панкреасът, жлъчката и черният ни дроб, които отделят ензимите за неговото усвояване. Нашето тяло е изградено от около 30%  протеин, като от него - 30% е колаген. Ако той се разпада и е с ниско качество, то сърцето, вените, мускулите, червата, стомаха... всичко страда. Дефицит на протеин като цяло показва свличането на лицевия контур.

Когато кожата ни е суха, това е сигнал, че имаме дехидратация, както и че има възпаление в щитовидната ни жлеза или панкреаса. Ако имаме бяла коса – боята не е решение, това е показно, че имаме много стрес. Паник атаките ни показват, че не дишаме, както и че в червата имаме повече патогени.

Ако тялото ни е изкривено на нивото на плешките, то показва, че рядко казваме „НЕ“, трудно можем да откажем, обгрижваме прекалено много другите и рядко слагаме себе си на първо място. А думата „Искам“ сме я заменили с „Трябва“. Тогава в душата ни стои чувство, че ни задушават и копнеем за свобода. Ако имаме чупка на ниво кръст, живеем в страхове и съмнения. Ако имам дюстабания или проблем с колената, то често отлагаме, чакайки перфектния момент. Ако имаме болезнен цикъл, кисти, миоми, то вината и обидата са част от ежедневието ни. Запека ни показва, че живеем в миналото, в съжаления, гняв и тъга.

И тук идва въпросът – От къде да започна промяната?

От себе си! От физическото си тяло. Първо коригирай стойката си. Тя влияе на твоите емоции. Те от своя страна определят твоите реакции към случващото се и така, ситуацията става такава, каквато е. Твоята реакция прави случващото такова, каквото е. Увеличи водата и се научи да как да тестваш коя храна е за теб и коя ти вреди. Промени навиците си в такива, които ти помагат и не е нужно после да оправяш щетите от тях. Редуцирай стреса за 10 секунди преди лягане. Разтягай редовно и дишай дълбоко. Изчисти мислите си и усещай кои емоции са твои и кои чужди. И за финал – наслаждавай се на промяната с усмивка.

Как да постигнеш това за 20 мин. на ден и има ли невъзможни неща ще научиш от Емилия Белчева - единственият за България международен лектор и треньор по Фейсбилдинг, както и Beauty сoach. Емилия е създател на лечебната система SEMMA, с помощта на която много хора решават здравословните си проблеми. Автор е на книгите „Регенерация“, „Шокиращо полезна книга“ и „Дневникът на една щастлива бременна“ И „Господар на тялото и емоциите си“.  Емилия е търсен лектор на теми за личностно усъвършенстване както и по редица здравни въпроси. Тя е организатор на много семинари и онлайн маратони за перфектна фигура, подмладяване и за владеене на психиката и емоциите. Говорител на Форбс, с награда за “Лидер на промяната” и с признанието, че е „жената-чудо“!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация