Столичният зоопарк предлага безплатно нова образователна платформа 04 юни, 2024

Столичният зоопарк предлага безплатно нова образователна платформа
Снимка: facebook/zoosf

Екипът на Екологичния Научно-образователен център към Зоологическа градина – София е разработил образователна платформа с напълно свободен достъп за всички, които желаят да научат повече за зоопарка и застрашените видове, отглеждани там.

Платформата съдържа информация за зоопарка, игри, загадки, материали за оцветяване, подходящи за деца от 7 до 12 години. Материалите са систематизирани в отделни секции и могат да бъдат използвани за групови или индивидуални занимания на територията на зоопарка. Учители, ученици и посетители, които желаят, могат да ги изтеглят, разпечатат и ползват.

Образователната платформа надгражда играта за мобилни устройства, наречена „Мисия Зоо Детективи“. В зоопарка има разположени табели с QR кодове и когато се сканира QR кодът, играта започва.

От зоопарка отново напомнят правилата, които трябва да се спазват при посещение:

Посетителите на Софийския зоопарк вече имат възможност да научат още интерсни факти за биологията, приспособленията и поведението на още 10 застрашени и интересни вида животни от големи табла с рисунки в стил научна илюстрация, чиито автор е художничката Любка Маринкова. Те са част от образователна експозиция на Софийския зоопарк, която вече се състои от 30 такива табла. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация