Радостина Николова ни кани на хорото с "Любовен мерак" 06 юни, 2024

Радостина Николова ни кани на хорото с
Снимка: Diapason Records

Новото видео на Радостина Николова „Любовен мерак“, е великолепна китка от двете песни: „Що си ми, сине, весело“ и „Се залюбили“, които тя решава да обедини.

„Песните са ми познати още от детските години. Те са от репертоара на прочутата Васка Илиева. Във времето постоянно си ги пеех, докато в даден момент реших да ги представя със свой прочит и звучене“, сподели  певицата.

За аранжимента фолклорната изпълнителка на Diapason Records се доверява на Сашко Митковски, а миксът и мастеринга са дело на Симеон Сомлев.

И двете композиции в китката са посветени на вечната тема за любовта. Песните ни потапят в красотата и богатството на македонската фолклорна област. Игриви, закачливи и с много настроение те са в размер 9/8  или както са по-популярни – Ганкино хоро и Джангурица, които всички любители на народните танци обичат.

Участие в клипа взимат танцьорите от Формация „Накит“ с художествен ръководител Венцислав Костадинов, който създава  хореографията. Снимките са реализирани на територията на Етнографски комплекс „Вароша“ във Благоевград. 

Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов, а оператор – Веселин Сивков.

Слушай Радостина Николова и в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация