Ретро парадът в Русе събира над 200 автомобила 08 юни, 2024

Ретро парадът в Русе събира над 200 автомобила
Снимка: Община Русе

В събота, 8 юни, емблематичният Парк на младежта в Русе ще се превърне в сцена на вълнуващо пътешествие назад във времето. 10-ото юбилейно издание на „Парад на ретро автомобили Русе 2024“ ще събере над 200 автомобила от 4 държави, пренасяйки посетителите в епохи, белязани от блясъка на миналото.

Над 200 ретро съкровища от различни епохи

От леки и товарни автомобили, през бусове, кемпери и мотоциклети, до велосипеди и педал карс – Ретро парадът ще представи пъстро разнообразие от возила, произведени на три континента. Любители на автомобилната история ще се насладят на емблематични марки и модели, сякаш извадени от старите фотоалбуми.

Забавление за цялото семейство

Още от 9:00 часа на 8 юни ще започне паркирането и подредбата на ретро возилата, а официалното откриване е предвидено за 10:00 часа на алея „Перистери“. Посетителите ще могат да разгледат отблизо всеки експонат, да се снимат за спомен и да гласуват за най-атрактивните автомобили. За най-малките гости са предвидени забавни занимания с рисуване, оцветяване и конструиране на ретро автомобили.

Музика, танци и незабравими изпълнения

Съпътстващата програма на Ретро парада ще предложи забавления за всеки вкус. Младите таланти от вокална група „Слънце“, Мажоретен състав „Екстрийм“ и Фолклорно танцово студио „Зора“ ще се погрижат за доброто настроение. Специални гости на събитието ще бъдат Дует „МАНИЯ“, които ще зарадват публиката с хитовете си, включително най-новата им песен „Аз и Ти“.

Безплатен вход за Музея на транспорта

Всички участници в Ретро парада ще получат безплатен билет за Музея на транспорта, където ще могат да се потопят още по-дълбоко в историята на автомобилната индустрия.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация