Безплатни прегледи за пациенти с инсулт организира УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов". 12 юни, 2024

Безплатни прегледи за пациенти с инсулт организира УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов
Снимка: УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов"

Консултации и прегледи за пациенти, преживели инсулт, организират в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов".

Безплатните консултации, а при необходимост и прегледи за пациенти, преживели инсулт, ще бъдат на 19 юни. Необходимо е обаче предварително записване, което става на телефони: 02/ 9154406, 02/9154580, 02/9154480, всеки делничен ден между 11 и 12 часа. От пациентите и от близките им не се изисква такса за прегледите и обучението.

Лекарите ще разкажат за рисковите фактори за исхемичен мозъчен инсулт, първите признаци на състоянието и правилното поведение при появата им.

Обучението, консултациите и прегледите ще бъдат извършвани от доц. Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести и доц. Николай Велинов - ръководител на ендоваскуларния екип на Центъра за лечение на инсулти в "Пирогов", заедно с техните екипи. 

Специалистите посочват и основните, рискови фактори за развитие на исхемичен мозъчен инсулт – сред тях са възрастта, полът, артериалната хипертония, тютюнопушенето, захарният диабет,  непълноценното хранене, злоупотребата с алкохол, употребата на  наркотици и на някои медикаменти,  намалената физическа активност, начинът на живот.

За още  новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация