Troyan Run 2024: Маратонците ще пробягат 75 км по стъпките на Левски 17 юни, 2024

Troyan Run 2024: Маратонците ще пробягат 75 км по стъпките на Левски
Снимка: troyanrun.com

За втора поредна година маратонците от Troyan Run ще се отправят по стъпките на Васил Левски. Събитието ще се проведе на 20 юли – символична дата, най-близка до рождението на Апостола.

„Troyan Run е кауза, която надхвърля спорта“, споделя организаторът Деян Тодоров. „Чрез него ние не само популяризираме бягането сред природата, но и почитаме паметта на Левски и неговите идеали.“

Традиционно, в Троян се организира и Национален поход и крос „По стъпките на Левски“ през февруари, около датата на гибелта на Апостола. Тодоров подчертава, че е важно и двете дати – раждането и смъртта на Левски – да бъдат отбелязани по подобаващ начин.

Тази година Troyan Run предлага четири трасета с различна дължина и трудност: 12 км, 27 км, 40 км и 75 км. Най-дългата ултра дистанция – 75 км – частично съвпада с маршрута, по който е преминавал Левски, преминавайки през х. Добрила, х. Дерменка, заслон „Орлово гнездо“ и местност Хасъмското в с. Орешак. Тази година участниците в 75-километровото трасе ще се изправят пред по-висока трудност.

Организаторите на Troyan Run се надяват, че в бъдеще някоя от дисциплините ще бъде включена като кръг в международния шампионат по Sky Running (вертикално бягане).

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация