ГаленаXX - взривяващата нова компилация на Галена 20 юни, 2024

ГаленаXX - взривяващата нова компилация на Галена
Снимка: Георги Малев

"GalenaXX"  - най-дългоочакваният албум в поп фолка вече е факт. Галена предлага на своите почитатели 20 песни, по-голямата част от които са изцяло нови, останалите - едни от най-големите ѝ хитове.
Премиерата на "GalenaXX" беше онлайн:

"20 години музика! 20 години любов! 20 години страст! 20 години мечти! 20 години заедно!
Зад песните и видеата в GalenaXX стоят трудът, креативността и отдадеността на голям брой хора. Огромна е благодарността ми за техния професионализъм, творчески гений, търпение, безсънни нощи и безкрайни часове, прекарани в усъвършенстването на този албум. Всички тези хора, които държаха ръката ми и смело се впускаха в реализирането дори на понякога налудничавите ми идеи. Те оставиха частица от сърцето си в GalenaXX и аз ще им бъда вечно благодарна.
На всички вас, които толкова години ми засвидетелствате любовта и подкрепата си, които непоколебимо вярвате в мен и вдъхвате живот на музиката ми — благодаря, че ми давате силата и вдъхновението да продължавам да правя това, което ме прави истински щастлива. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. С вълнение очаквам да чуете и видите това, което съм ви подготвила. Досега GalenaXX беше мой. Вече е наш.", така Галена започна представянето на песните от новия си албум.

 "Жалко" е първата песен от албума, която беше представена. Тя е по музика на Даниел Ганев и текст на Галена. Видеото е режисирано от Валери Милев, а участие в него взима добре познатата от преди години телевизонна водеща Миглена Ангелова, която написа във Фейсбук:

"Благодарна съм на Галена за завинаги запомнящото се приятно изживяване от участието в нейния клип. И песента е страхотна - съгласна съм: огън да ги гори гадовете 🙂"

Последва и песента "Докторе", която е на гръцкия композитор Foivos. Аранжиментът прави отново Даниел Ганев, а върху текста работят в тандем Галена и Анастасия Мавродиева. За визията на Галена във видеоклипа са се погрижили Добромир Киряков, Кирил Чалъков и Георги Петков. Режисьор на лентата е Жоро Пеев.

Лятното купонджийско парче "Зиг-заг" е на хитмейкъра Кости, а Анастасия Мавродиева и Галена отново редят думите в песента.

В "GalenaXX" почитателите ще чуят още "Играй", римейк на добре познатия хит на орк. Кристали - "Ток по тялото" , "Запалката"  и още:

Снимка: Георги Малев

Всички нови песни от албума бяха представени с видеоклипове към тях.

През 2024 г.  Галена празнува 20 години на сцена. И след като вече зарадва почитателите си с нов албум, публиката тръпне в очакване да разбере - ще направи ли любимата им певица концерт и кога?!?

Слушай Галена в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация