Тази седмица се очакват валежи и гръмотевични бури в Западна и Централна България 24 юни, 2024

Тази седмица се очакват валежи и гръмотевични бури в Западна и Централна България
Снимка: unsplash.com

През първите три дни над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вероятността за интензивни явления и градушки е повишена. Максималните температури в сряда ще са между 30° и 35°, а по Черноморието - около 27°.

След сряда температурите ще се понижат с още 2-3 градуса. Над Източна България ще се задържи слънчево със слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, с незначителна купеста облачност над планинските райони след обяд. Температурите постепенно ще се повишат, като в понеделник преобладаващите максимални ще бъдат между 31° и 36°.

По Черноморието през периода ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26° и 28°, с 2-3 градуса по-високи към неделя-понеделник. Температурата на морската вода ще се задържи в интервала: 23°-26°. Вълнението на морето ще е около 2 бала през повечето дни.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация