Русе ще празнува Деня на Дунав с богата програма и разходка с кораб 26 юни, 2024

Русе ще празнува Деня на Дунав с богата програма и разходка с кораб
Снимка: Община Русе

Разходка по Дунав за ученици от всички класове ще се проведе на 27 юни /четвъртък/ от 11.00 до 12.00 часа. Инициативата е на областния управител на Русе и е по повод Деня на река Дунав, който се отбелязва традиционно на 29 юни.

Разходката ще се осъществи с кораба "Русчук“, като всеки желаещ трябва да се запише предварително до 16.00 часа днес. Децата трябва да бъдат задължително придружавани от родителите или учителите си. По време на разходката е предвидена и богата занимателна програма. 

Община Русе също подготвя богата програма за Деня на река Дунав. Концерти, конкурси, творчески работилници, водни битки, рисунки на асфалт, танци и много награди очакват русенци и гостите на града тази събота.

На 29 юни Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“ е обявила Ден на отворените врати във Флотската кула. Тя може да бъде разгледана между 11 и 13 ч. и от 14:30 до 16:30 ч.

Денят на река Дунав се отбелязва на датата, на която 13 държави и Европейската комисия подписват Международната конвенция за опазване на реката. Мисията му е чрез различни инициативи и събития да покаже значението на Дунав за обществото и да привлече вниманието към съхранението на реката и притоците ѝ. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация