Варна предлага безплатен фитнес за ученици и воден празник за деца 27 юни, 2024

Варна предлага безплатен фитнес за ученици и воден празник за деца
Снимка: Община Варна

Учениците във Варна могат да посещават безплатно фитнес залата на Икономически университет – Варна. Инициаивата за свободния вход е на Дирекция "Спорт“ при Община Варна и Студентския спортен клуб към университета. Безплатните посещения могат да бъдат както индивидуални, така и групови, за цял клас. Целта е да се стимулира двигателната активност на подрастващите към редовни занимания със спорт. Фитнес залата ще бъде със свободен достъп до 28 юни от 9:00 до 14:00 ч. 

Воден празник за деца в неравностойно положение под наслов "Мечтите могат да бъдат реализирани“ ще се проведе на 28 юни, от 10:00 часа, на Офицерския плаж (Втора буна). Събитието Jet Ski therapy се организира със съдействието на Община Варна.

Инициативата е специално организирана за деца с увреждания и проблеми с моториката на тялото. Те ще имат възможността да се повозят на воден ски джет и да усетят адреналина под зоркия поглед на шампиона в този спорт - Валентин Захариев. Идеята на организаторите е да накарат децата в неравностойно положение да се усмихнат, да се почувстват специални и да им подарят едно щастливо лято. 

Jet Ski therapy е събитие, което се провежда и в редица европейски държави. Началото е поставено преди 8 години в Италия от шампиона по джет ски Фабио Инкорвая. В България инициативата се провежда вече четири поредни години, като във Варна е за втори път.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация