София е домакин на фестивал за пътната безопасност 29 юни, 2024

София е домакин на фестивал за пътната безопасност
Снимка: ДАБДП

Близо 30 различни демонстрации, игри, викторини с награди и запомнящи се преживявания са предвидени за Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който ще бъде отбелязан днес в София. 

Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ заедно с институции и организации партньори отбелязва датата с фестивал, който ще се проведе от 11 до 14 часа пред Художествената галерия на площад „Княз Александър I Батенберг“.

Жълтите павета на площада ще се превърнат в площадка, на която децата ще играят с професионални аниматори, редят пъзели, рисуват, участват в арт работилници и в образователни игри за безопасно поведение на пътя. За младежите са подготвени специални симулатори, на които те ще могат да шофират в безопасна среда, или да видят как въздейства алкохола и колко е затруднена координацията след употребата му.

Посетителите ще видят на живо как се обезопасява ПТП и как се спасяват човешки животи, чрез рязане на превозни средства, както и гасене на запален автомобил.

Отблизо ще могат да бъдат разгледани специализираните автомобили и техника, сред които пожарен и авариен автомобил, полицейски патрул, оборудване за търсене и спасяване и много други.

Изложба на ретро автомобили ще покаже еволюцията на системите за безопасност, а мотористите ще разкажат за какво трябва да се внимава в разгара на сезона. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация