Мистиката на Тибет в Бургас 28 юни, 2024

Мистиката на Тибет в Бургас
Снимка: kalpataru.eu

От 6 до 8 юли 2024 г. Бургас ще се превърне в дом на богата културна програма, посветена на духовността, изкуството и здравословния начин на живот на Изтока. Събитието се организира от Фондация за хималайска култура и ще предложи на жителите и гостите на града уникална възможност да се докоснат до хилядолетните традиции на Хималаите.

В програмата са включени:

  • Създаване и ритуално разрушаване на пясъчна мандала: Тибетските монаси ще създадат пред очите на публиката красива и сложна мандала от цветен пясък. Тази енергийна рисунка е символ на медитация, молитва и хармония, а нейното разрушаване в края на събитието ще ни напомни за преходността на всичко във вселената.
  • Автентични тибетски и хималайски танци: Танцьори от региона ще представят завладяващи изпълнения, разкриващи богатството на културното наследство на Хималаите.
  • Традиционни предсказателни сеанси: Посетителите ще могат да се възползват от индивидуални сеанси за гадаене "мо", водени от монах с осигурен превод.
  • Малък базар: На него ще можете да откриете ръчно изработени ароматни пръчици, органични тибетски парфюми, пеещи купи, както и книги на български език с културна и духовна тематика.
  • Молитви за мир и благополучие: В края на събитието монасите ще отправят молитви за добър късмет и благополучие на всички присъстващи.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация