Пампорово откри летния сезон с призив да пазим планината чиста 01 юли, 2024

Пампорово откри летния сезон с призив да пазим планината чиста
Снимка: Фейсбук/Пампорово

Активният летен сезон в Пампорово стартира със започването на работата на двата основни лифта, водещи до връх Снежанка – лифт №1 Автогара – Студенец и лифт №2 Студенец – Снежанка, отварянето на вело парк Пампорово, на приключенски парк "Язовира“, на туристическия център на входа на курорта и на пързалката и вело гардероба на ски център Студенец.

Подготвени са множество маршрути за кратки и по-дълги преходи, за които може да бъдат използвани специализирани планински водачи, вело трасета за планинско колоездене, както и разнообразни трасета за спускане с инструктори, подходящи за начинаещи и напреднали байкъри. 

За забавлението на децата, а и на възрастните, се предлагат различни атракции в приключенски парк "Язовира“, а за запалените рибари - риболов на балканска и американка пъстърва в язовир Пампорово.

Специални табели, които призовават „Бъди готин, почисти след себе си“ ще бъдат поставени на различни места в планината: 

И тази година, един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона, "Вело парк Пампорово“ предлага отлични условия за планинско колоездене. Спортният календар във вело парка стартира с държавно първенство Мечи чал, продължава с традиционния за курорта "Пампорово Байк Фест“ в края на юли и приключва с ендуро състезания – "Елевейшън 999“ през септември.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Нотификация