Разлог организира летни занимания за децата 02 юли, 2024

Разлог организира летни занимания за децата
Снимка: Община Разлог

Повече от сто деца ще се включват в летните занимания, организирани от Община Разлог и Историческия музей в града, които започват от днес. 

Всеки вторник и четвъртък до обяд ще има различни занимания, свързани с опознаване на местната история, традиции и обичаи, децата ще се научат да точат баница и да приготвят различни характерни за района гозби, ще се запознаят с традиционното месетно облекло. Предвидени са и екскурзии до интересни обекти в общината, както и пътуване с родопската теснолинейка.

За първа година е предвидена Лятна полицейска академия, организирана със съдействието на Районно управление – Разлог и местната пожарна служба. В инициативите ще се включат и дирекциите на националните паркове „Рила“ и „Пирин“, различни институции, обществени възпитатели, експерти в различни социални услуги.  

Сред участниците в летните занимания в музея  са както местни деца, така и деца, които са на гости на своите баби и дядовци в Разлог и деца от съседни общини. 

Нов атракционен парк с 800 метра велоалеи за планинско колоездене ще бъде изграден в местността Голак. Пешеходният достъп до него ще е от началото на панорамната алея „Стъпалата“ и по пешеходната пътека от ул. „Голак”.Общината отдавна има идеята за парка, но реализацията му става възможна сега благодарение на проект „Балкански алтернативни мобилни маршрути за устойчив целогодишен туризъм по програма ИНТЕРРЕГ”. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация