Футболни легенди подкрепиха каузата за паметник на Трифон Иванов 02 юли, 2024

Футболни легенди подкрепиха каузата за паметник на Трифон Иванов
Снимка: Фейсбук/„Открита сцена Евро 2024/ САЩ  94“

40 хиляди лева са необходими за изграждането на паметник на легендарния защитник на националния ни отбор по футбол Трифон Иванов. Бронзовият паметник ще бъде висок около 2 метра. Проектът е на варненски скулптор, а фигурата ще бъде отлята в Пазарджик.    

В каузата във Велико Търново снощи се включиха Христо Стоичков и Красимир Балъков. Две техни футболни фланелки бяха продадени на благотворителен търг за 12 000 лева, като след оспорвано наддаване и двете бяха купени от един човек. На търга беше продадена и футболна топка с автографите на Стоичков, Балъков, Бончо Генчев, Пламен Николов, Илиян Киряков и треньорът Георги Василев, която футболен привърженик закупи за 2000 лева.

Благотворителната инициатива се проведе на „Открита сцена Евро 2024/ САЩ  94“, разположена в подножието на паметника "Асеневци". Пред погледа на много привърженици на футболната игра, Стоичков, Балъков, Бончо Генчев и Георги Василев разказаха спомени за Трифон Иванов и приветстваха инициативата за издигане на негов паметник пред стадиона във Велико Търново. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация