С "Уроците на Блага" се открива Свети Влас филм фест 03 юли, 2024

С
Снимка: Screenshot

Днес с филма "Уроците на Блага" на Стефан Командарев се открива третото издание на Свети Влас филм фест, който ще продължи до 7 юли.

Лентата, спечелила две награди "Кристален глобус" в Карлови Вари, "Златна роза" и награда на СБФД "Васил Гендов" за най-добър филм и актриса в главна роля (Ели Скорчева), ще даде старта на фестивалната програма. Прожекцията ще се състои в 21 ч. на 3 юли в амфитеатър "Арена".

Свети Влас филм фест е изцяло посветен на българското кино и ще представи богата селекция от нови български филми. Конкурсната програма включва "Диада" на Яна Титова, "Уроци по немски" на Павел Веснаков, "Добрият шофьор" на Тонислав Христов, "Защото обичам лошото време" на Яна Лекарска, "Чума" на Иван Владимиров, "Клопка" на Надежда Косева и "Игра на доверие" на Мартин Макариев.

Журито, председателствано от кинокритика доц. Деян Статулов, ще определи най-добрите филми в категориите за най-добър филм, режисьор, актриса, актьор, сценарий, операторска работа, музика и дебют.

Освен конкурсната програма, фестивалът ще предложи и редица галапрожекции, сред които филмите "Чалга" на Мариан Вълев и "Пулсът на танца" на Георги Костов.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация