Трабант фест се завръща в Рибарица за 12-ти рожден ден 04 юли, 2024

Трабант фест се завръща в Рибарица за 12-ти рожден ден
Снимка: unsplash.com

Курортното село Рибарица ще се превърне в автомобилен рай за любителите на Трабант този уикенд. Близо сто автомобила от емблематичната марка ще се съберат на 6 юли (събота) в местността "Костина" за 12-тото юбилейно издание на "Трабант фест".

Участници от цялата страна ще се включат в пъстрото събитие, за да покажат своите реставрирани машини, да се насладят на забавления и да се потопят в носталгична атмосфера. Сред експонатите ще блеснат полицейски и противопожарен Трабант, оборудвани до съвършенство, както и най-старите модели, произведени през 1963-1964 г.

Програмата на феста е изпълнена с вълнуващи моменти:

  • Конкурс за автентичност: Журито ще отличи най-добре запазения и реставриран Трабант.
  • Най-екстравагантен автомобил: Ще бъде отличен най-креативно декорираният или модифициран Трабант.
  • Състезание по майсторско управление: Участниците ще покажат своите умения на писта, разделена на две категории - до 600 кубика и над 600 кубика.
  • Драг по двойки: Специална атракция ще бъдат зрелищните двубои между Трабанти.

Организаторите са подготвили множество награди и купи за победителите, а всеки участник ще получи грамота и незабравими емоции. След края на официалната програма, пред паметника на Георги Бенковски ще бъдат поднесени венци и цветя.

През 2020 г. събитието се проведе на площада на Тетевен, но тази година домакините са избрали по-спокойна и красива локация - Рибарица. Свежият въздух на Балкана и гостоприемството на местните жители ще допринесат за още по-незабравимо преживяване за участниците и публиката.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация