Безопасно лято на пътя с радио Веселина и Пътна полиция 11 юли, 2024

Безопасно лято на пътя с радио Веселина и Пътна полиция
Снимка: Радио Веселина

За четвърта поредна година Радио Веселина подкрепя националната акция на ГД „Национална полиция“- “Безопасно лято“ за намаляване на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. Съвместната инциатива ще мине под мотото „Безопасно лято на пътя с Радио Веселина и Пътна Полиция“, и ще се проведе в ефир от 10 юли до 1 септември. 

Тази година посланията за пътна безопасност и припомнянето на основните задължения на участниците в движението по пътищата отправят най-уязвимите на пътя - децата. Слушай ги в ефира на радио Веселина всеки ден и "Мисли, когато шофираш! Нека се пазим взаимно на пътя!"

Началото на кампанията в ефира на радио Веселина даде комисар Мария Ботева от отдел Пътна полиция към ГД "Национална полиция". 

Според официалните данни само през месец юни 2024 г. в катастрофи на пътя са загинали 50 души, което е с 15 повече от същия месец на миналата година. 
За първите 6 месеца на 2024 г. спрямо същия период на 2023 г. загиналите на пътя са с 32 по-малко.

За какво ще следят полицейските служители през лятото, за какво трябва да внимават родителите и още важни неща за пътната безопасност чуйте в интервюто за "Капучино"

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация