Желко Йоксимович с летен хит на два езика 15 юли, 2024

Желко Йоксимович с летен хит на два езика
Снимка: Nemanja Petrović

Най-големият балкански поп певец  Желко Йоксимович представи летния си хит - "Ela". Песента е записана на два езика - сръбски и гръцки и е изцяло авторска -  по музика и аранжимент  на Желко Йоксимович, текст - Милош Роганович. 
Почитателите на Желко веднага признаха, че новата му песен напомня на най-големите му хитове от преди 20 години, а запознати твърдят, че в историята на сръбската музика няма друг изпълнител, който да е записвал песен на гръцки език. Интересното е, че Желко говори цели шест езика: сръбски, руски, полски, гръцки, английски и френски. 

Желко Йоксимович се радва на голяма популярност и в Гърция, освен това е и приятел с много от техните големи звезди. Сръбските таблоиди припомнят, че Никос Вертис изпя с него "Lane moje" на концерт в Атина, а песента "Lead Soldier" стана световен хит, когато Антонис Ремос реши да я направи кавър. Ремос наскоро изнесе концерт в Белград, а Йоксимович беше сред публиката.

"Ela" се появява само месец, след като своята премиера направи дуетното парче на Желко и Цеца - "Vise od Srece" и e част от новите песни, които Йоксимович ще включи в новия си албум:

"Всички тези песни, които са в новия албум, са на четири-пет години и ревниво ги пазя в чекмеджето. Защо ги чакам толкова дълго? Обичам да експериментирам в музиката, имах и други задължения, но мисля че тази есен е пред нас периодът, когато тези песни ще бъдат предадени на публиката, за да бъдат тяхна собственост - сподели наскоро Желко Йоксимович за сръбските медии.

Видеоклипът на "Ela"  е режисиран от Деян Миличевич,оператор е  Неманя Петрович. 
 

Във видеото на 'Ela" прави впечатление и участието на топ моделът Тияна Шаренац, която точно преди 24 години записва първия си видеоклип с Желко към парчето "Habanera"

Слушай Желко Йоксимович в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Нотификация