Варна е домакин на най-голямото състезание за дронове в България 16 юли, 2024

Варна е домакин на най-голямото състезание за дронове в България
Снимка: unsplash.com

 Този уикенд, на 20 и 21 юли, Варна ще се превърне в арена на най-голямото състезание за дронове в България – DRON CUP VARNA FAI 2024. Събитието ще се проведе в близост до квартал "Аспарухово", в зоната до игрищата на местния парк, и ще събере над 75 пилоти от цял свят.

Сред участниците ще открием представители от България, Румъния, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Италия, Франция, Белгия, Китай, Южна Корея, Хонг Конг и САЩ. Особен интерес ще предизвика участието на двамата най-добри български пилоти на дрон, както и на световния шампион, който ще пристигне от Корея специално за събитието.

Посетителите и феновете на атрактивната надпревара ще имат възможността да се насладят на:

  • Нощни кръгове: За първи път в България ще се проведе нощно състезание с дронове, осветено от специални светлини.
  • Саморъчно изработени състезателни дронове: Участниците ще покажат своите умения и креативност, представяйки собственоръчно конструирани дронове.
  • Неонови препятствия: Пистата ще бъде осеяна с атрактивни неонови препятствия, които ще изпитат ловкостта на пилотите.
  • Нетрадиционни светлинни инсталации: Специално за събитието ще бъдат монтирани светлинни инсталации, които ще създадат футуристична атмосфера.

DRON CUP VARNA FAI 2024 е продължение на поредица от световни купи, проведени в Пловдив от 2017 г. до 2022 г. Тази година събитието се провежда за първи път във Варна и се радва на засилен международен интерес, с участието на пилоти от над 10 държави.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация