Деца от Момчилград ще се учат на безопасно колоездене и плуване 17 юли, 2024

Деца от Момчилград ще се учат на безопасно колоездене и плуване
Снимка: Община Момчилград

Две инициативи за летни занимания организират Община Момчилград, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа.

До края на юли деца на възраст от 7 до 14 години от Момчилград ще се учат на безопасно колоездене. Инициативата се провежда за поредна година, като идеята е децата да се откъснат от екраните и чрез спортни дейности да се научат на правилно поведение на пътя, на спазване на правилника за движение, как се кара в група на пътя, на взаимно уважение, както и на някои техники, за да се чувстват сигурни на колелото. 

Ръководени от инструктора Жельо Митков, децата ще преодоляват различни маршрути. Те ще карат велосипед както в градски условия, така и по пътища, а целта е да придобият основни познания за пътна безопасност. 

А близо 110 деца се включват и в "Плувно лято 2024" в Момчилград. Плувният курс е безплатен, като ще продължи цял месец. Децата ще бъдат тренирани от лицензирания инструктор Янчо Станков. 

Община Момчилград е осигурила и медицинска лица, които ще са на разположение по време на практическите занимания, както по колоездене, така по плуване.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация