Разград става столица на киселото мляко за три дни 21 юли, 2024

Разград става столица на киселото мляко за три дни
Снимка: Община Разград

Поредното 22-ро издание на Панаира на киселото мляко и съпътстващия го Фестивал на народните традиции и художествени занаяти ще се проведе от 21 до 23 юли в Разград.

Церемонията по официалното откриване е от 18,30 часа на площад „Независимост“ пред Общинския културен център(Новия театър).

За три дни Разград отново ще популяризира българското кисело мляко, млечните продукти, богатството на песенния и танцов фолклор, и автентичните занаяти. Ще има конкурси, състезания, детска работилница "Първи стъпки в занаята" и детски пленер по рисуване на тема „Панаир на киселото мляко“.

Певци, танцьори и музиканти от десет държави на пет континента ще се включат в програмата на панаира. Вечерните концерти на групите ще бъдат съпътствани от дефилета, като по традиция те ще бъдат поведени от Кралицата на Панаира.

Общо 110 майстори – занаятчии от цялата страна и 12 производители на мляко и млечни продукти ще представят своите произведения по щандовете в централната част на града. 

Нов елемент в украсата на града в навечерието на Панаира на киселото мляко е арка до фонтана с момченцата в градинката до Часовниковата кула. Тя е изградена за подходящ фон за снимки за жителите и гостите на града по време на тридневния празник. 

Нова цветна фигура в центъра на Разград също създава настроение на жителите и гостите на града. Тя е с формата на чаша с чинийка под нея и е разположена в градинката между Съдебната палата и Лъвов мост. В изработената конструкция са засадени 600 стръкчета цветя от видовете цинерария, портулака и лофоспермум.  

Снимка: Община Разград

За още любопитни новини- слушайте радио Веселина-Най-добрият микс от песни!

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация