Банско предлага безплатен лифт и „Лятна филмомания под звездите“ 22 юли, 2024

Банско предлага безплатен лифт и „Лятна филмомания под звездите“
Снимка: Община Банско

Пенсионерите от община Банско ще ползват безплатно кабинковата линия от града до Бъндеришка поляна през летния сезон.

Желаещите да се възползват от тази чудесна възможност да прекарват горещите дни в прохладата на планината и да правят разходки и походи из Пирин, трябва да се запишат в Пенсионерския клуб в Банско, съобщават от Общината

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино с тазгодишното издание на „Лятна филмомания под звездите“.

В три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в Банско ще бъдат прожектирани най-добрите ленти от международния фестивал за планинарско и екстремно кино. Тази година в селекцията са 11 ленти от десет държави. Това са професионални филми, заснети на най-труднодостъпните и екзотични точки на планетата, те са и уроци по география, ленти на границата на игралното и документалното, които ни показват истински истории с приключенци.

Прожекциите са от 21:00 часа с вход свободен. 

Организатори на "Лятна филмомания под звездите" са екипът на Международния фестивал на планинарското кино „Банско филм фест“, Община Банско и читалище „Никола Вапцаров“.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация