"Ден на полето" в Добруджа събира фермери от цялата страна 23 юли, 2024

Снимка: pxhere.com

Третото издание на "Ден на полето" в област Добрич започва днес на полето край село Попгригорово и ще завърши на 25 юли.

Програмата включва демонстрации, тържествена литургия, танцови и музикални изпълнения, представяне на аграрни услуги, игри за деца, дискусии, бой с водни пушки и караоке вечер. Кулминацията ще бъдат изпълненията на Борис Солтарийски, Кристиян Илиев и Цветан Недялков от Ку-Ку бенд. 

Акцент в тазгодишното издание на демо платформата "Ден на полето" ще бъде представянето на хибриди слънчоглед и царевица, ще има и демонстрации на земеделски машини и техника. През втория ден ще се състоят и инициативите, насочени към децата – те ще могат да видят пътя по създаването на хляба - какво представлява пшеницата, как се прави брашно, ще има и много забавни игри.

"Ден на полето" е едно от най-мащабните регионални земеделски събития, което събира фермери от цялата страна след края на жътвата на пшеница и дава възможност за обмен на опит и знания в сектора.

Организатори на събитието са Национална асоциация на зърнопроизводителите  и "Добруджански съюз на зърнопроизводителите".  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация