МВнР напомня: Забранено е носенето на хладно оръжие в Гърция 23 юли, 2024

МВнР напомня: Забранено е носенето на хладно оръжие в Гърция
Снимка: БГНЕС

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и Генерално консулство Солун, включително и задържани за носене на хладно оръжие, Министерството на външните работи на Република България напомня, че според гръцките закони е забранено носенето на огнестрелно и хладно оръжие.

Това правило важи за ножове от всякакъв вид, с изключение на тези, чието използване е оправдано в домакинството и офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба.

В дългогодишната практика на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за оръжия по смисъла на Закон 2168/1993 г. Носенето и притежанието им без съответно разрешение се наказва със санкции, предвидени в закона.

Министерството на външните работи съветва българските граждани, пътуващи до Гърция, да се запознаят подробно с гръцкото законодателство относно носенето и притежанието на оръжие, за да избегнат евентуални проблеми с местните власти.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация