В Стара Загора отвори хранителна банка за хора в нужда 24 юли, 2024

В Стара Загора отвори хранителна банка за хора в нужда
Снимка: Община Стара Загора

Хранителна банка, която ще подпомага социално слаби старозагорци, отвори врати на ул. „Димитър Драгиев“ № 35 в кв. „Три чучура – юг“. 

Помещението е осигурено от собственика Община Стара Загора без наем, за безвъзмездно ползване за срок от 3 години, който по-късно ще бъде удължен. Инициатор на благородното начинание е сдружение „Верният настойник“. То съществува от 15 години с благотворителна цел, седалището му е в Бургас и за първи път стъпва в Стара Загора със свой филиал.

От хранителната банка ще могат да се възползват социално слаби: самотни възрастни хора и родители, студенти, ученици. Сдружението ще се снабдява с продуктите от две големи търговски вериги за хранителни стоки. Те ще бъдат дарявани. Банката ще разполага само с пакетирани изделия, като захар, олио и др. Всички те ще бъдат в срок на годност и изрядни от гледна точка на изискванията за безопасност. 

Хранителната банка ще стартира веднага след зареждането на първите продукти и вероятно другата седмица ще започне с даряването им.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация