Иван Паланов се снима с оръжия и накити на по 200 години в „Росни ми, росни, Росице“ 25 юли, 2024

Иван Паланов се снима с оръжия и накити на по 200 години в „Росни ми, росни, Росице“
Снимка: ФЕН ТВ

Иван Паланов поднася новия си музикален проект – емблематичната родопска песен „Росни ми, росни, Росице“. 

Това е първата родопска песен в репертоара на изпълнителя на Ара Мюзик, който е родом от Велинград, но досега е радвал публиката с песни от македонската фолклорна област.

Човекът, който насочва Иван Паланов към изпълнение на родопски песни, е неговият вокален педагог Соня Чакърова. Още в началото забелязва потенциала му в този стил музика и в продължение на почти три години работи с него активно, за да усъвършенства орнаментиката и  характерните особености при изпълнението на песни от родопската фолклорна област.

„Това е музика, която ме кара да се чувствам по различен начин. Всички казват, че когато пея родопско, зазвучавам по различен начин, променя се излъчването ми, очите ми заискряват по особен начин.“, сподели харизматичният изпълнител.

Иван Паланов сам избира първата песен от Родопите в репертоара си, тъй като я знае от години и винаги много го е вълнувала. За аранжимента на „Росни ми, росни, Росице“ се доверява на Виктор Йорданов-Кардама.

Видеото е заснето сред красивата българска природа. Участие в клипа взимат танцьорите от Формация „Накит“ с художествен ръководител Венцислав Костадинов. Специални благодарности Иван Паланов отправя към Иво Иванов (Гуцов) и Никола Ангелов - Войводата, които му осигуряват за клипа автентичната родопска носия, както оръжията и накитите, които са на по 200 години.

Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

Слушай фолклорна музика от цяла България и в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация