Фолклорна музика и танци от седем държави превземат Пловдив до 2 август 29 юли, 2024

Фолклорна музика и танци от седем държави превземат Пловдив до 2 август
Снимка: facebook/ENSEMBLE-TRAKIA

28-то издание на Международния фолклорен фестивал ще завладее сърцата на пловдивската публика с феерия от звуци, музика и танци на древната сцена на Античния театър от 29 юли до 2 август. 

В рамките на пет вечери ще се представят фолклорни състави и ансамбли от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия.

Български домакини са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив и Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928″ с. Войводиново.

Официалното откриване на Античния театър с участието на всички ансамбли е тази вечер от 20 часа. На 2 август, отново от 20 часа, е Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

Във всеки от фестивалните дни от 17.30 ч. ще се състоят дефилета на танцовите трупи от Дом „Левски“, по Главната улица до откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“, където от 18.ч. ще има кратки концерти.

Концертите на сцената на Античния театър всяка вечер са от 20:00 ч. Всички концерти са с вход свободен, с изключение на концерта на Държавния ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ от Грузия на 1 август.

Проявата се организира от община Пловдив  и е традиционна част от Културния календар за 2024г.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация